Hoe lekker en leuk is het om bijvoorbeeld tijdens een borrel of een verjaardag een buffet te maken. Je zet gewoon verschillende lekkernijen op een tafel en mensen kunnen zelf pakken wat ze willen. Wanneer je brood of nacho’s serveert dan is het heerlijk om hierbij verschillende dips en smeersels te maken. Deze avocado zongedroogde tomaat dip is heerlijk voor bij de nacho’s of op brood! Serveer het bijvoorbeeld naast een grote ovenschaal met nacho’s met kaas uit de oven.
Bereiding avocado en zongedroogde tomaat dip
- Pak een grote kom. Snijd de rijpe avocado’s in twee en verwijder de pit. Lepel de avocado uit de schil en doe ze in de grote kom. Plet met een vork om een grovere structuur te behouden
- Snijd de kleine rode ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit; voeg ook toe aan de kom. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Snijd ze bijvoorbeeld door vieren. Doe deze ook in de kom en meng alles door elkaar
- Snijd de limoen in tweeën en knijp deze ook uit boven de kom
- Snijd de snijselderij klein en doe samen met wat peper en zout in de kom. Leg ongeveer 1/5 van de selderij aan de kant. Meng nogmaals door elkaar
- Pak een mooie kom en schep de avocado dip over, verdeel het handje veldsla over de bovenkant van de kom. Als laatste strooi je de overige selderij over de veldsla. Naar wens kun je het ook nog bestrooien met wat peper en zout
Hier zijn een aantal gerechten waarbij deze dip perfect past!
- Aardappel nacho’s: vervang de avocado dip in dit recept voor de avocado en zongedroogde tomaat dip!
- Nachoschotel met pulled bbq chicken: vervang wederom de pittige guacamole voor de avocado en zongedroogde tomaat dip!