De hoeveelheid aan recepten om een lekker soepje te bereiden lijkt wel eindeloos, en dat is maar goed ook! Met al die lekkere, verschillende smaken wil je alles wel proberen! Vandaag ben ik ook achter een mega lekker soep-recept gekomen. Binnen nog geen 30 minuten kun je een heerlijke bloemkool soep klaarmaken! Naast bloemkool kun je nog veel meer groenten aan deze soep toevoegen, dus deze soep is zeker gezond! Daarnaast is het onwijs lekker om soep als avondeten te maken wanneer het buiten weer kouder wordt.

Bereiding bloemkool soep

  • Verhit de olie in een grote sauspan op gemiddelde hitte. Voeg een ui toe en de knoflook en kook deze ingrediënten. Blijf 3 minuten roeren tot de ui zacht is geworden. Voeg nu de bloemkool en aardappel toe. Kook dot en blijf roeren, doe dit ongeveer 5 minuten
  • Voeg de bouillon toe. Strooi er vervolgens wat peper over. Bedek de pan met een deksel en laat het koken. Zet de hitte op medium-laag. Laat de mix 15 tot 20 minuten pruttelen tot de aardappelen zacht zijn geworden. Laat dit 5 minuten apart staan om af te koelen.
  • Mix alles goed samen totdat alles zacht is. Doe de pan weer terug op lage hitte en voeg vervolgens wat pure room aan de mix toe. Kook de mix en blijf hier twee minuten in roeren tot alles warm is geworden. Daarna kan je de soep serveren!

TIP: Je kunt ook meer groenten aan deze soep toevoegen. Zo passen champignons hier heel erg goed bij. Het enige wat je dan hoeft te doen is van te voren wat champignons in plakjes te snijden en deze in een klein pannetje te bakken. Door veel olie te gebruiken, worden ze lekker knapperig. Voor decoratie staat het leuk om ze als laatste toe te voegen maar je kunt ze natuurlijk ook door de soep heen doen.

Smakelijk!

Zie ook

Romige bloemkool soep met champignons!

Snel te bereiden exotische Thaise kokossoep

Romige bloemkool soep met champignons!

Een makkelijk te bereiden avocado soep