Eten zonder koolhydraten is niet zo moeilijk als het klinkt! Je moet natuurlijk wel weten in welke voedingsmiddelen de minste koolhydraten zitten. Controleer altijd de etiketten. Een goede richtlijn is als een product minder dan 5 gram koolhydraten per 100 gram bevat. Kijk vervolgens ook zeker even bij de ingrediënten of er geen suiker aan is toegevoegd! Vandaag helpen we je vast een handje met een heerlijk recept van een koolhydraatarme cannelloni met koolbladeren.
Bereiding koolhydraatarme cannelloni
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal de koolbladenvoorzichtig van de kool.
- Was ze bladeren en kook deze 3 minuten.
- Giet ze daarna af en laat ze drogen.
- Rul het gehakt in 1 el olijf olie.
- Doe daarna de ui, knoflook en Italiaanse kruiden erbij.
- Na een paar minuten voeg je de tomaten en paprika er aan toe.
- Als de paprika zacht is, kun je de tomatenpuree en honing toevoegen en voeg wat zout en peper toe voor smaak.
- Laat de saus 10 minuten pruttelen.
- Leg de koolwraps op een bord en smeer op elk blad wat ricotta.
- Vervolgens een schep saus en verdeel dit over de breedte.
- Rol het blad op als een wrap en leg het in een ingevette ovenschaal.
- Herhaal dit tot de bladeren op zijn..
- Smeer een laagje pesto over de bladeren heen.
- Top dit af met wat Parmezaanse kaas.
- Zet de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Dit gerecht kan ook vegetarisch (zonder het gehakt) gemaakt worden.
Eet smakelijk!
Lees ook:
Koolhydraatarm: Nasi kuning met bloemkoolrijst
Koolhydraatarm: Oosterse runderreepjes met broccoli
Koolhydraatarm: Kalkoen avocado omelet wrap