Het is ontzettend leuk om in de keuken te staan en iets heerlijks te bereiden. Het is gezellig om dit samen te doen en het eten smaakt net iets lekkerder als je het zelf hebt gemaakt. Er zijn dan ook genoeg heerlijke dingen om te bakken, zo is hier een recept om zelf overheerlijke carrot cake muffins met rozijnen te bereiden.
Bereiding carrot cake muffins
- Verhit als eerste de oven voor op 180°C.
- Doe de kokosolie in een grote kom. Warm vervolgens de kokosolie op, dit kan door de kom ik een pan met kokend water te zetten of door de kokosolie in de magnetron op te warmen
- Wanneer de kokosolie is gesmolten, giet je de melk in dezelfde kom. Voeg ook het citroensap toe, samen met de ahornsiroop, vanille, gember, gemixte kruiden, zout, geraspte wortel, rozijnen, walnoten en de gemalen amandelen
- Zeeg de bloem ook bij de mix. Doe dit ook met het bakpoeder en de soda
- Mix alles goed door. Als het beslag nog te droog is, kun je er meer melk bij gieten
- Giet de mix over in 12 cupcake vormpjes in een cupcake tin
- Laat de mix bakken in de oven voor 15 tot 20 minuten tot het gerezen is. Test even met een satéprikker om te zien of de muffins al klaar zijn
- Wanneer ze uit de oven zijn, plaats je de muffins op een rek om ze af te laten koelen. Doe als laatste de room op de muffins
Bereiding room
- Laat de kokosmelk een nacht in de koelkast staan zodat het romige gedeelte los komt van het waterige gedeelte aan de onderkant. Zorg er wel voor dat je full fat kokosmelk gebruikt, anders kan het bovenste niet gebeuren!
- Open het blik ondersteboven. Leg het dikke, romige gedeelte in een kom, het waterige gedeelte stroomt er vanzelf af
- Voeg vervolgens het citroensap toe, samen met de ahornsiroop en vanille extract
- Gebruik een elektrische klopper om alles goed door elkaar te mixen en te kloppen. Doe dit tot je een lichte, fluffy room hebt
Eet smakelijk!