Wanneer je aan muffins denkt, denk je niet zo snel aan groente. Toch kan dit prima gebruikt worden als ingrediënt bij het bakken van je eigen muffins. Zo hoef je je ook niet meer schuldig te voelen als je de lunch afsluit met iets lekkers. Deze courgette muffins zijn namelijk niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond.


Bereidingswijze courgette muffins

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rasp de courgette en knijp deze uit om het overtollige vocht te verwijderen. Meng de courgette nu met de fijngehakte Pulled Oats, meel, bakpoeder, yoghurt, honing, zout, olie en eieren in een grote kom. Mix alle ingrediënten tot een glad beslag.
  3. Vet een muffinvorm in met olie of boter. Ook kan je ervoor kiezen om bakpapier te gebruiken. Verdeel het mengsel nu gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  4. Bak de courgette muffins nu 15-20 minuten in de oven, of totdat er een satéprikker schoon uit het midden van de muffin komt.

Tip: Wil jij deze courgette muffins liever helemaal plantaardig? Vervang de eieren dan met chiazaad en water voor een vegan variant. Laat het chiazaad met water eerst een paar minuten staan voor je het toevoegt aan het beslag. Zo wordt het wat steviger.

Lees ook

Recept: heerlijke courgette muffins

Recept: Franse volkoren crêpes met sinaasappelsaus

Recept: heerlijke courgette muffins

Recept: heerlijke courgette muffins