Wat lijkt het lastig af en toe, je wilt een gezonde lifestyle behouden maar je hebt ontzettend veel in iets zoets. Dan zou je al snel denken: ‘maar zoet is toch helemaal niet gezond?’ Well, no worries! Deze chocoladetaartjes zijn de perfecte ‘treat yourself’, zelfs wanneer je gezond wilt blijven. Deze snack is niet alleen vegan, maar zit ook nog eens vol met gezonde ingrediënten.

Bereiding korst

  1. Verwarm de oven op 170 graden
  2. Mix de havermout, volkoren bloem, kokosolie, agave, kokosolie, kaneel en het zout goed samen in de blender tot de mix een natte, zandachtige textuur krijgt.
  3. Druk de mix stevig tegen de bodem en zijkanten van de bakvormpjes. Laat het ongeveer 20-25 minuten bakken. Wanneer de korst er goudbruin en knapperig uitziet, kun je deze uit de oven halen. Laat de korst vervolgens afkoelen op een rek.

Bereiding vulling

  1. Laat het espresso poeder oplossen in 240 ml water. Voeg de cacao toe en laat deze 5 minuten intrekken. Voeg daarna de agavesiroop, gesmolten chocolade, vanille, kokosolie en koosjer zout toe. Roer de ingrediënten goed door tot je een dikke, gelijke mix hebt.
  2.  Giet de vulling in de gekoelde bodem van de taartjes en strijk de bovenkant glad.
  3. Kook de overgehouden kokosolie en de havermout in een koekenpan voor ongeveer 3 minuten op een lage stand. Voeg daarna de helft van de rietsuiker toe. Blijf roeren tot de suiker is gesmolten.
  4. Laat de mix afkoelen. Voeg terwijl je dit doet de andere helft van de rietsuiker toe, dit geeft een leuker effect voor de coating van de taartjes.
  5. Giet de havermout mix over de taartjes heen en strooi het zeezout erover als finishing touch. Laat de taartjes minstens 1 uur afkoelen.

Tip: Natuurlijk is het mogelijk om ook andere ingrediënten te gebruiken, zo kun je er bijvoorbeeld ook rozijnen over strooien. 

Enjoy!

“Meer

Heerlijke vegan chocoladetaartjes met gezouten korst

Vegan banaan toffee (verjaardags)taart

Heerlijke vegan chocoladetaartjes met gezouten korst

Chocolademousse taart met rood fruit