Waarom is courgetti zo populair? Het is gezond, bevat weinig koolhydraten en je eet het alsof het spaghetti is! Je kunt de pasta variant uiteraard met elk soort (pasta)saus, vlees of vis maken, zoals bijvoorbeeld met deze bolognese saus, Maar voor vandaag hebben we een heerlijk en heel simpel pesto en garnalen gerecht voor je op het menu staan.
Bereiding courgetti garnalen
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Rasp de courgettes in de lengte zodat er ‘spaghetti’ slierten ontstaan of gebruik een speciale groenten spiraal (zoodler).
- Vet een oven bestendig bordje of een kleine ovenschaal in met (kokos)olie, leg de tomaatjes daarin en besprenkel dit met peper, zout, fijn geknipte basilicum en een scheutjes olijfolie.
- Rooster de tomaatjes ongeveer 20 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de pesto* (Vind hier het recept)
- Doe wat olijfolie in een bakpan en fruit hier de knoflook in. Zet het vuur niet te hoog, verbrandde knoflook wordt heel erg bitter.
- Voeg de garnalen hier vervolgens bij en bak deze tot ze gaar zijn.
- Bak de courgetti even kort in een koekenpan, je kan tegelijkertijd de pesto hier doorheen roeren of deze achteraf erop doen.
- Verdeel de pesto courgetti over de borden en verdeel hierover de garnalen en pesto en top af met de tomaatjes.
Eet smakelijk!