Eigenlijk kun je courgetti met alle soorten pasta sausen serveren als je maar wilt. Het enige verschil is dat je de pasta vervangt door de sliertjes courgette. Maar, mocht je niet zo heel erg thuis zijn in de pasta-sausen of Italiaanse keuken, kunnen we je uiteraard wel een klein handje helpen. Want heel moeilijk hoeft het te zijn! Vandaag de arrabiata saus. Een saus die zijn naam eer aan doet, het betekent namelijk: “boos” in het Italiaans. Waarom doet het zijn naam eer aan dan? De saus is lekker pittig. Uiteraard kun je hem zo pittig maken als je zelf wilt. Ben je een wat milder typje? Dan laat je gewoon een van de rode pepers weg!
Bereiding arrabiata
- Snijd de ui fijn, de pepers in ringetjes en pers de knoflook.
- Verwarm een klein beetje olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie heet is, doe je de fijn gesneden uit en geperste knoflook samen met de Spaanse peper in de pan.
- Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 minuten.
- Vervolgens voeg je de gepelde tomaten toeen  breng je het geheel gelijk op smaak met wat zeezout.
- Laat de tomatensaus zachtjes pruttelen, zodat alle smaken zich mooi kunnen ontwikkelen.
- Rasp ondertussen de courgettes, zodat je er “spaghetti slierten” ontstaan.
- Bak de courgetti vervolgens even kort in een koekenpan met een heel klein beetje olijfolie.
- Serveer de courgetti met wat parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.
Eet smakelijk!
Probeer ook:
Heerlijke healthy garnalen courgetti met pesto
Zoete aardappel noodles met cashewsaus
Vetarme spaghetti met champignons en prei!