Een ontzettend lekkere en gezonde lunch waar we niet al te lang mee bezig zijn om te maken, wie wil dat nou niet? Deze couscous salade met feta, cherrytomaatjes en avocado is zo klaar en handig mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk. Het ziet er heel kleurrijk uit en de smaakcombinatie van de verse ingrediënten is echt fantastisch. Bij couscous kan bijna alles dus voeg gerust nog andere smaakmakers toe, bijvoorbeeld verse kruiden.

Benodigdheden

Een grote kom en een kleine koekenpan

Bereiding couscous salade met feta, rucola en avocado

  1. Doe de couscous in een kom en volg de instructies op de verpakking
  2. Laat de couscous een beetje afkoelen en na een paar minuten kan je het los roeren met een vork
  3. Zet een kleine koekenpan op laag vuur en rooster daar de pijnboompitjes in, net totdat ze lichtbruin zijn
  4. Snijd de cherrytomaatjes door de midden en de bosui in dunne ringen
  5. Was de rucola goed af onder de koude kraan en halveer vervolgens de avocado, haal de pit eruit en ook het vruchtvlees
  6. Doe over de avocado een beetje citroensap, om verkleuring tegen te gaan. Snijd daarna de avocado in kleine blokjes
  7. Voeg alle ingrediënten toe aan de couscous, zoals de tomaatjes, avocado, feta blokjes, pijnboompitjes, bosui en de rucola
  8. Roer dit mengsel even door en daarna breng je het op smaak met zout en peper en voeg je er ook een beetje extra vergine olijfolie aantoe

Eet smakelijk!

Lees ook

Couscous salade met feta, rucola en avocado

Salade van parelcouscous met blauwe kaas en meloen

Couscous salade met feta, rucola en avocado

Lichte salade met fruit, gamba's en geitenkaas