Tegenwoordig is ongeveer eenderde van de bevolking bang voor brood.. wij bij Freshhh daarentegen, niet zo. Wij houden van brood. Breekbrood, foccacia, boerenbrood, stokbrood, turksbrood, oftewel elk brood! Brood hoeft namelijk helemaal niet slecht voor je te zijn. Zeker niet als je het zelf en lekker vers bakt. Een van onze favoriete brood snacks (naast deze heerlijke knoflook naanbroodjes)? Zijn toch wel deze Italiaanse breadsticks. En ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken (ook niet op een drukke doordeweekse dag). Ideaal als sidedish bij je hoofdmaaltijd, of als snack bij de borrel. Ik zeg: proberen!

Bereiding breadsticks

  1. Doe het kopje warme water, bruine suiker en gist in een grote kom en laat het ongeveer 10 minuutjes staan zodat de suiker en gist samenvoegen. (Het gaat een klein beetje schuimen)
  2. Voeg het speltmeel, het zout, de olijfolie toe aan dit gist mengsel. En roer het door elkaar.
  3. Kneed het deeg dat is ontstaan met je handen, totdat het glad en elastisch is geworden. (Is het te nat? Voeg dan wat extra meel toe)
  4. Pak een handje vol deeg, maar er een balletje van. Rond dit balletje heen en weer tot het een stengel wordt en rek deze dan nog een beetje uit (ongeveer 12 a 15 cm lang).
  5. Zet een uur aan de kant, om te laten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden
  7. Pak een kommetje en mix de knoflook, italiaanse kruiden, en 3 el olijfolie door elkaar.
  8. Smeer dit mengsel over de breadsticks voordat je ze in de oven zet.
  9. Bak de broodjes ongeveer 10 a 15 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Enjoy!

Tip: Serveer de breadsticks met een heerlijke dip, zoals bijvoorbeeld deze homemade pesto of zongedroogde tomaat hummus.