Even geen zin in een broodje pindakaas? Soms is het lastig om te bedenken wat willen eten, vooral bij de lunch. Mocht je een dagje thuis zijn of een oven/grill/tosti-ijzer op je werk tot je beschikking hebben, dan kun je altijd heerlijke panini’s maken. Je kunt ze bijvoorbeeld ’s ochtends al klaar maken, in een folietje rollen en mee naar werk nemen, waarna je ze tijdens de lunch even onder de grill of in de oven legt. En je kunt ze zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Niet echt een idee wat je nou op een panini kunt doen (en wat ook een beetje lekker bij elkaar smaakt?), probeer deze parmaham en mozzarella panini’s dan eens te maken. Geloof ons, deze komt geheid op je favorieten lijstje te staan.
Bereiding panini’s
- Snijd de panini broodjes open
- smeer 2 theelepels pesto* op het onderste broodje.
- Beleg deze vervolgens met 2 plakjes parmaham, 4 plakjes mozzarella, 10g pijnboompitjes en een handje rucola.
- Voeg basilicum blaadjes, zout en peper naar smaak toe.
- Bedek met de andere helft van het broodje (druk een beetje aan)
- Leg de broodjes ongeveer 8 minuten in de oven, tot de mozzarella lekker gesmolten is (en de broodjes goudbruin zijn) of grill ze 2 a 3 minuten.
Eet smakelijk!
*Vind hier het recept voor verse pesto