We zijn het jaar goed en gezond begonnen en dit willen we natuurlijk graag vol houden. Toch hebben we ook zin in gewoon lekker eten, maar kunnen we dit ook op een gezonde manier maken? Ja dat kan en daarbij helpen we je graag een handje. Eigenlijk kun je vrijwel alle gerechten (je kunt het zo gek niet bedenken!) op een gezonde manier maken.  Zolang je alle producten vers gebruikt en zonder pakjes kookt wordt het gerecht al gelijk een stuk gezonder. Vandaag hebben we weer zo’n recept -die je toch eigenlijk vaak met pakjes en zakjes maakt- maar warbij het eigenlijk helemaal niet nodig is!  Een heerlijke gezonde kip kerrie, zonder al teveel moeite, gewoon lekker zelf gemaakt!


Bereiding kip kerrie:

  1. Verwarm een pan met water en kook hier de rijst in ongeveer 12 minuten gaar
  2. Kook ondertussen ook de broccoli gaar
  3. Giet het dan af en laat de pan afgedekt staan
  4. Verwarm nog een pan met wat olie en bak hier de knoflook in
  5. Voeg dan de rode peper toe en en bak dit even mee
  6. Daarna voeg je de kipfilet eraan toe en bak die gaar
  7. Strooi tussendoor de kerrie poeder over de kip en roer goed door elkaar
  8. Maak op smaak met wat zout en peper
  9. Voeg daarna de courgette, kokosmelk en de rozijnen aan het mengsel toe en roer goed door elkaar
  10. Laat het kerrie mengsel ongeveer 7 minuutjes rusten pruttelen
  11. Schep dan de kerrie saus op een bord en serveer met rijst

Tip: Wil je de saus iets verdunnen?  Voeg er dan wat extra kokosmelk aan toe!

Eet smakelijk!


Meer simpele en gezonde rijstgerechten? Wij hebben een aantal klassiekers voor jullie in ons archief staan!

Probeer daarom ook:

Easy to make goulash met (vegetarische) kip

Koolhydraatarm: Nasi kuning met bloemkoolrijst

Healthy sweet sour chicken