Ondanks dat we graag fit en gezond door het leven gaan, hebben we allemaal wel eens zin in iets zoetigs. Chocolade staat dan ook vaak boven aan het lijstje van de guilty pleasures. Gelukkig is pure chocolade helemaal niet zo slecht voor je, het heeft zelfs bepaalde gezondheidsvoordelen! Met dit heerlijke taart recept kun je dan ook zonder schuldgevoel genieten van een lekker stukje chocolade taart (en hij is ook nog eens gluten- en lactose vrij)!
Bereiding chocolade taart
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Voeg alle droge ingrediënten in bij elkaar in een kom (cacaopoeder, bakpoeder, kokosmeel, kaneel en het zout)
- Voeg hier vervolgens de eieren, honing, vanille en kokosolie aan toe. (De kokosolie is makkelijker te mixen als je deze au bain marie verwarmt van te voren)
- Mix alles in de kom tot een glad beslag. (het lijkt weinig maar zo hoort het ook)
- Vet een taartvorm in (met een diameter van 15cm of kleiner) en giet het beslag hierin.
- Bak de taart +/- 40 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden.
- Laat de taart hierna afkoelen en maak ondertussen de frosting.
- Smelt de 300g chocolade au bain-marie of doe deze kort in de magnetron.
- Meng de gesmolten chocolade met de kokosmelk en laat deze afkoelen.
- Bedek de afgekoelde taart met deze frosting.
Enjoy!
Probeer ook:
Healthy brownie bites (gluten en lactose vrij)