Verjaardag of komt je familie op bezoek? Maak inplaats van de traditionele appeltaart eens de omgekeerde versie! Oftewel, een tart tartin. Je kunt hem glutenvrij, maar ook met normaal meel maken. Daarnaast is deze taart guilt free, want er zit dus geen suiker in. En nee, dat maakt hem niet minder lekker! Ook zonder suiker kun je hele lekkere baksels maken. Dus hop, de keuken in en aan de slag!
Bereiding tart tartin
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Doe het meel samen met bakpoeder, baking soda, gesmolten kokosolie, zout, 1 theelepel kaneel, melk en stevia in de keukenmachine en laat een minuut of 5 kneden.
- Geen keukenmachine? Dan wordt het kneden!!
- Is het deeg te droog? Voeg wat extra amandelmelk toe. Is het deeg juist te nat? Voeg wat extra meel toe.
- Maak van het deeg een mooie bal.
- Schil de appels en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit wat kokosolie in een pan en bak daarin de appelschijfjes lichtjes aan (ca. 10 minuten op laag vuur).
- Knijp het sap van een halve citroen hierboven uit. De 2 theelepels kaneel mogen bij de stukjes appel.
- Vet een springvorm van ongeveer 20 cm in met kokosolie. Leg onderop de appelschijfjes; leg ze tegen elkaar aan met de klok mee.
- Snijd wat stukjes appel op maat voor in het midden van de tarte tatin.
- Besprenkel nog met wat citroensap en kaneel en giet al het vocht uit de pan over de appelstukjes heen.
- Dek dan de appels af met een laagje deeg van zo’n 2/3 cm dik. Dit wordt de bodem. Wanneer het deeg niet goed te kneden is kun je steeds kleinere lapjes tegen elkaar aan duwen.
- Zorg dat je het deeg goed aanduwt, ook tegen de rand van de springvorm.
- Bak de Tarte tatin in zo’n 30-40 minuten af.
- Laat hem volledig afkoelen, haal de springvorm er vanaf en draai de taart om!
Enjoy
Probeer ook deze gezonde zoetigheden
Healthy en raw blueberry cheese cake
Suiker -en glutenvrije bananenbrood met noten