Oef het Nederlandse weer laat ons een beetje in de steek. Net op het moment dat we dachten dat we de ergste kou wel gehad hadden, zaten we vanochtend met -2 op de fiets! Brrr.. maar, weet je wat deze kou ook betekent? Dat we weer een heerlijk ovengerecht met jullie gaan delen! Deze hartige taart kwamen we tegen in de Allerhande en is naast ontzettend lekker ook nog glutenvrij en rijk aan vitamines en mineralen. Perfect gerecht om je immuunsysteem een boost te geven en te zorgen dat je niet ziek wordt met deze kou!
Bereiding hartige taart
- Gebruik je keukenmachine of héle sterke blender (ene blender is minder fijn, maar wel een optie als je niet anders kan) om de amandelen en hazelnoten fijn te malen.
- Schep dit vervolgens in een grote mengkom.
- Voeg vervolgens de maizena, kokosolie, het water en eventueel zout toe en roer tot een glad beslag. Laat afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de spinazie grof en de avocado in de lengte doormidden (pas op voor de pit!)
- Wip de pit uit de avocado en lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Doe het vruchtvlees in een kom en voeg hier de eieren koriander, komijn en chili vlokken aan toe.
- Prak alles met een vork of pureer met de staafmixer. Mix de spinazie door het avocado mengsel en breng eventueel op smaak met zout.
- Schep nu het notenmengsel in je taart vorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige bodem.
- Vul nu de taartvorm met het avocado mengsel en strijk glad.
- Bestrooi met het sesamzaad, lijnzaad, de pompoenpitten en het hennepzaad.
- Bak de taart onderin de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Tip: De quiche is zowel warm, lauw als koud lekker.
Probeer ook:
Hartige plaattaart met courgette, vleestomaten en feta
Hartige mini quiches met broccoli en champignons
Gezonde quiche met gerookte kip en prei