Bananenbrood is niet heel moeilijk om te maken. Het is lekker als ontbijt, lunch of gewoon een plakje tussendoor als healthy snack. Dit recept is met boekweitmeel gemaakt, een meel waar geen gluten in voorkomen en dat maakt het dus een glutenvrij bananenbrood! Het klinkt misschien een beetje gek om courgette in je bananenbrood te doen, maar deze “superfood” van eigenbodem bevat ontzettend veel mineralen en geeft geen bijsmaak of onnodige calorieën aan het brood. Het maakt het brood alleen maar gezonder. Just try it!
Bereiding glutenvrij bananenbrood
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Pak een kom en prak hierin de 3 bananen fijn.
- Rasp de courgette en voeg deze samen met de kaneel, vanille en eieren toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de boekweitmeel en bakpoeder toe ook aan de banen en courgette toe.
- Als laatste doe je de blauwe bessen in de kom en roer je alles nog 1 keer voorzichtig door elkaar.
- Pak een cakeblik en bekleed deze met bakpapier of smeer deze goed in met kokosolie.
- Doe hier het beslag in en top het brood eventueel nog af met noten/zaden/pitten naar keuze
- Doe het het bananenbrood 45 minuten in de oven.
- Controleer na 45 minuten met een satéprikker of de cake gaar is van binnen (de prikker moet er droog uitkomen)
- laat het brood afkoelen en snijd in plakken, zo kun je het brood meteen eten of de plakken invriezen om later te eten.
Lekker? Probeer dan ook deze simpele, vegan kaneel cupcakes met courgette!