Wil je een herfst high tea houden met je vrienden, of is je gevraagd om iets mee te nemen naar een high tea? Dan wil je natuurlijk wel met iets origineels komen.  Met deze heerlijke recepten voor een herfstige high tea zit je altijd goed!

Mini frambozen muffins

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe slagroom in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Klop met een garde of mixer door elkaar en voeg hier ook de eieren aan toe.
  • Voeg vervolgens het bakmeel toe en meng dit er doorheen. Snijd de frambozen in stukjes en meng dit ook door het beslag.
  • Vet de muffinvormpjes in met boter of margarine. Bak de muffins voor 20 minuten lang in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Tip: dit is lekker met poedersuiker! Na het bakken kun je de muffins voor 3 dagen bewaren.

Zoete aardappel quiche met spinazie

Bereidingswijze:

  • Laat de vellen taartdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappel en rode ui en snijd in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg een geperst teentje knoflook hieraan toe. Voeg vervolgens de zoete aardappel en ui toe en bak dit voor ongeveer 5 minuten. Zet het vuur wat lager en voeg beetje bij beetje de spinazie toe.
  • Blijf omscheppen tot de spinazie is geslonken. Snijd vervolgens de feta in kleine blokjes en meng dit samen met de eieren en de kookroom door elkaar.
  • Vet de vorm voor de quiche in met boter of olijfolie. Bekleed de hele vorm met de hartige deeg en duw dit goed aan. Vul de bodem met het zoete aardappel-spinazie mengsel en giet vervolgens het eieren-feta mengsel eroverheen. Besprenkel met een handje geraspte kaas. Bak de quiche voor 30 minuten in de oven. Eetsmakelijk!

Carrot cake bananenbrood

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en prak de bananen in een kom tot een puree. Voeg daar vervolgens de eieren aan toe en meng dit door elkaar. Doe daar dan het zelfrijzend bakmeel, havermoutvlokken, koek- en speculaaskruiden en kaneel bij.
  • Rasp de wortels en voeg die samen met de melk ook toe aan het beslag. Giet het beslag in een ingevette vorm en bak voor ongeveer 45 minuten.
  • Meng in een apart bakje de monchou met de poedersuiker. Laat de cake afkoelen en besmeer het met het monchou-mengsel. Garneer het met fijngesneden nootjes.

Stroopwafel appeltaart

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor  op 180 graden. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een aparte kom en meng dit met een keukenmachine of garde goed door elkaar. Leg de bol deeg voor 15-30 in de koelkast.
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd het in blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en meng dit met de suiker, kaneel en citroensap. Vet de springvorm in met boter en rol 2/3 van het deeg uit met een deegroller op een snijplank met bloem. Rol het uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Bedek de springvorm met het deeg en druk de randen goed aan. Maak van het overgebleven deeg (1/3) lange repen. Die gaan uiteindelijk diagonaal over de taart heen voor dat echte appeltaart-effect.
  • Vul de springvorm die is bedekt met deeg met de stukjes appel. Snijd de stroopwafel in stukjes en verdeel dit ook over de taart. Leg de repen deeg die je net hebt gemaakt diagonaal over de taart heen en maak de zijkantjes goed vast met het overgebleven deeg.
  • Smeer tot slot de appeltaart in met ei of melk. Hierdoor brandt het niet aan. Zet de taart voor ruim een uur in de oven en check af en toe of hij niet te snel gaat. Yum!

Bladerdeeghapjes met brie en honing

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Rek of rol de plakjes bladerdeeg tot ze wat groter zijn en leg ze in een muffinvorm.
  • Snijd de brie in stukjes en verdeel deze over de muffinvormpjes. Leg in elk bladerdeeghapje een walnoot en schenk hier een beetje honing overheen. Bestrijk de randen van de bladerdeeg met een geklutst ei.
  • Doe de hapjes voor 15 minuten in de oven, check tussendoor of ze niet aanbranden. Zorg dat het bladerdeeg mooi bruin is. Bon Appetit!

Bekijk ook: