Een goede curry zit bordevol smaken en voedingsstoffen. Deze heerlijke Indiase curry met rode linzen is een heerlijke maaltijd voor ’s avonds. Een vegetarische variant vol smaken! Serveer deze lekkere curry met wat rijst of maak zelf een heerlijk naanbrood! Dat recept vind je hier. Toch liever ook wat vlees er aan toe voegen? Doe er dan wat kip doorheen!
Bereiding Indiase curry:
- Verwarm een pan met een dikke bodem olijfolie
- Snijd de ui, knoflook en gember fijn en bak dit in de pan
- Voeg er ook wat zout en Indiase garam masala aan toe
- Doe er als laatste te tomaatjes bij en roer goed door elkaar
- Voeg daarna de linzen en het bouillon aan het mengsel doe
- Breng dit aan de kook en verlaag het vuur
- Laat het mengsel 20 minuten zacht pruttelen, voeg eventueel nog wat extra bouillon toe
- Breng op smaak met wat peper en chili peper
- Voeg nu de kokosmelk en het limoensap van 1 limoen er aan toe en breng weer aan de kook
- Laat het weer eventjes pruttelen tot het wat dikker is geworden en haal dan van het vuur
- Schep de curry in de kommetjes en bestrooi met koriander, geroosterde nootjes en wat bosui
Tip: Serveer bij de curry rijst en wat naanbrood!
Eet smakelijk!
Probeer ook eens deze Indiase Butter chicken curry of deze overheerlijke curry met bloemkool en cashewnoten
Lees ook:
Heerlijke gekruide pompoen linzen soep
Zó zorg jij dat je genoeg vezels binnenkrijgt!
Kokos-curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst