Een omelet in de ochtend, het is simpel te bereiden en een goede start van de dag. Je kunt een omelet vullen met verschrikkelijk veel verschillende groenten. Eigenlijk kun je hem helemaal naar je eigen wens maken. Voor dit omelet is gekozen voor veel kaas en spinazie met walnoten. De kaas zorgt voor een knapperig omelet.
Kaasomelet met spinazie en noten
- Pak een grote kom en doe de eieren hierin. Klopt voor ongeveer twee minuten met een garde tot een luchtig mengsel. Voeg de melk toe en klop nogmaals 5 minuten door elkaar
- Pak een grote pan en doe een beetje olie in de pan. Zet het voeg laag en laat de pan even opwarmen
- Voeg de kaas toe aan de eieren en de melk en roer met een vork of lepel door het mengsel
- Pak een grote soeplepel en schep ongeveer 1,5 lepen in de pan. Zorg dat je de kaas gedeeltelijk mee de pan in neemt, want deze kan in de kom snel naar de bodem gezakt zijn. Draai met de pan, zodat het mengsel goed verdeeld wordt over de bodem van de pan. Pak beide kanten tot een mooie goud-gele kleur ontstaat
- Pak een andere koekenpan en doe ook hier een klein beetje olie in. Voeg de spinazie handje, na handje toe. Zorg dat de spinazie slinkt. Voeg op het laatste een snufje peper en zout toe en bak de noten een minuutje mee
- Zet het vuur van de omelet op het allerlaagste en pak 1/4 van het spinaziemengsel. Leg dit op de helft van het omelet en vouw het omelet dubbel
- Nu kun je het omelet op een bord schuiven en beginnen aan de volgende!
Tip: Draai een bord om op een ander bord, zodat de eerste omeletten lekker warm blijven.