Vegan eten saai en moeilijk? Deze bootjes bewijzen het tegendeel. Het is een simpel gerecht dat je smaakpapillen zal verrassen. Ook als je geen grote fan bent van avocado’s, zul je dit recept toch een keertje moeten proberen. De Tandori kruiden en kikkererwten geven een oosters tintje aan het gerecht en je zult je vrienden en familie verrassen als je deze smaakvolle avocado bootjes voor ze maakt tijdens een etentje.
Bereiding
- Verwarm een grote koekenpan op medium hoog vuur. Doe ondertussen de afgespoelde kikkererwten in een kom en voeg hier het zeezout en de tandoori masala kruidenmix aan toe.
- Schenk de olie in de verwarmde koekenpan en voeg vervolgens de kikkererwten hierbij. Roer regelmatig tijdens het bakken totdat de kikkererwten knapperig en bruin zijn (+/- 8-10 minuten). Wanneer ze te snel verkleuren, zet het vuur wat lager.
- Zodra de kikkererwten klaar zijn, haal je deze van het vuur en zet je deze opzij om af te koelen.
- Maak ondertussen de tahini saus en snijd de peterselie, tomaten en ui.
- Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Vervolgens top je de avocado’s met een klein beetje citroensap, de kikkererwten, tomaten, ui en peterselie.
*Tandoori masala kruidenmix kun je verkrijgen bij de toko of je kunt deze zelf maken:
*De tahini saus kun je nog lekkerder maken door deze in een kom te mixen met ahornsiroop en citroensap. Voeg vervolgens 3 a 4 el warm water toe om er een zachte lekker saus van te mixen.