Deze koolhydraat arme crackers moet je proberen! Ze zijn heerlijk met een glas rode wijn tijdens de borrel. En iedereen houdt er wel van. Al helemaal lekker als het zelfgemaakte crackers zijn. En deze combinatie van zaden, rozemarijn en Parmezaan, heeérlijk! Een Beslagje maken, in de oven en klaar! Super makkelijk! Dippen in truffel mayo? Of ga je toch voor de rode bieten hummus? Met een stukje brie is het ook lekker! Hoe dan ook zijn deze koolhydraat arme crackers lekker.
Bereiding koolhydraat arme crackers:
- Verwarm de oven voor op 150 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pak je keukenmachine of blender. Doe hier de zonnebloem en chia zaden in tot ze beide goed gemalen zijn.
- Roer hier de geraspte kaas, rozemarijn, knoflook en bakpoeder doorheen.
- Tijdens het roeren voeg je ook het eitje en de boter toe. Blend!
- Nu gaan je handen vies worden! Maak een bal van het deeg en rol het met een deegroller plat tot het gelijk verdeelt is.
- Snijd nu in gelijke vierkantjes.
- Besprenkel met zeezout.
- Bak in de oven voor 40-45 minuten tot de crackers goudkleurig worden.
- Koel af op een rek.
- Lekker met truffel mayo, kazen, brie en verschillende soorten hummus!
Lees ook:
Gezonde glutenvrije focaccia voor bij de borrel!
Koolhydraatarm: Hartige ei-muffins met bacon
Granen. Alle soorten op een rijtje met uitleg!