Om gezond te blijven is voldoende groente binnen krijgen erg belangrijk. Met deze gezonde schaal voor bij de borrel kun je gezond genieten. In plaats van kaasjes met chips kun je een keertje gaan voor groente met een hummus dip. Lekker en verantwoord, en je hebt daarna helemaal geen last van een schuldgevoel.

Bereiding hummus dip met verschillende soorten groente

  1. Allereerst is het veel lekkerder wanneer je helemaal zelf verse hummus maakt, duik de keuken in en pak de keukenmachine erbij. Probeer voor de variatie eens twee of drie verschillende te gebruiken!
  2. Vervolgens pak je een bakje om de verse hummus in te serveren.
  3. Daarna pak je een grote schaal om alle groente op te leggen.
  4. Doe het ciabatta brood in de oven om af te bakken, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de romaine sla in vieren en was die even onder de kraan schoon.
  6. Snijd de komkommer in reepjes zodat je ze makkelijk in de hummus kan dippen.
  7. Was ook de radijsjes, miniworteltjes en de mini oranje paprika’s schoon onder de kraan.
  8. Snijd de ciabatta in stukken
  9. Zet het bakje met hummus in het midden van een schaal en leg daar omheen de verschillende soorten groente en het brood.

De borrel kan beginnen, eet smakelijk!

Tip: Serveer de verse hummus met twee eetlepels olijfolie of met een paar groene olijfjes, dat ziet er meteen heel feestelijk uit