Een echt zaterdags of zondags ontbijtje, bestaat natuurlijk uit een heerlijk glas jus d’orange, een kopje koffie en een heerlijke broodje. De ene keer gaan we voor een franse zoete croissant, de andere keer brunchen we met heerlijke hartige bagels met zalm en cream cheese. (Of was dit alleen bij ons thuis een traditie?) Laten dit nou helaas niet de meest gezonde (understatement) broodjes zijn om de dag mee te beginnen. Maar toch wel echt de lekkerste! Om toch elke weekend van een van deze lekkernijen te kunnen genieten, zonder je schuldig te voelen, hebben wij een alternatief voor je. Deze koolhydraatarme bagels maak je namelijk gewoon thuis. Dit weekend uitproberen?

Bereiding koolhydraatarme bagels

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp de courgette fijn en schep deze in een theedoek of fijne zeef.
  3. Druk en knijp (in de theedoek) of met je handen het merendeel van het vocht uit de courgette.
  4. Weeg dan 185 gram van de courgette af. Meng dit met de eieren, kokosmeel, baking soda, zeezout, nootmuskaat en als laatste de appel cider azijn en een eetlepel sesamzaad.
  5. Vet de donutvorm in met olijfolieen verdeel het mengsel over de vorm óf als je er geen hebt, maak bolletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met papier (ah joh, dan maar een bagel zonder gat 😉 )
  6. Strooi sesamzaadjes over de bagels en bak ze in 18-20 minuten af.
  7. Haal de bagels meteen uit de bakvorm en laat ze op een rooster goed afkoelen.

Eet smakelijk en enjoy je heerlijke weekendse ontbijtje met de koolhydraatarme bagels.