Bloemkoolrijst wordt steeds bekender en er worden steeds meer gerechten mee gemaakt. Het is namelijk ook gewoon super makkelijk om te maken en het is ook nog eens koolhydraatarm en gezond. Een perfecte vervanger voor rijst als je het ons vraagt! Je kunt trouwens ook simpel couscous maken van bloemkool of een pizza bodem, een super veelzijdige superfood als je het ons vraagt! Maar de pizzabodem en couscous even terzijde, vandaag hebben we een heerlijke koolhydraatarme bloemkoolrijst met garnalen voor jullie, die makkelijk en lekker is als avondmaaltijd! Enjoy it!
Bereiding bloemkoolrijst met garnalen
- Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine of rasp de bloemkool met een grove rasp
- Snijd de groenten in kleine stukjes en verwarm ondertussen en wokpan met wat olie
- Voeg hier de knoflook, ui en rode peper aan toe
- Doe er dan de gesneden groenten en de garnalen bij, maar laat de taugé en erwtjes nog even liggen
- Wok het mengsel tot de garnalen bijna gaar zijn en voeg dan de bloemkoolrijst er aan toe
- Meng alles goed door elkaar en voeg er het limoensap, 5 kruiden poeder, vissaus, sambal en sojasaus aan toe
- Roer weer goed door elkaar zodat alle smaken met elkaar kunnen mengen
- Laat dit dan een aantal minuten bakken, en voeg er dan een eitje en erwtjes aan toe
- Roer door elkaar tot het ei goed gestold is
- Schep dan als laatste de taugé erbij en zorg dat deze wel lekker knapperig blijft
- Verdeel de bloemkoolrijst over de kommetjes en serveer met een schijfje limoen
Tip: Nog sneller en makkelijker koken? Gebruik dan een kruidenmix zakje, mix deze met een heel klein beetje water en roer door je bloemkoolrijst!
Eet smakelijk!
Lees ook:
Koolhydraatarme quiche met spinazie en feta!
Koolhydraatarm: Heerlijke Mexicaanse sla wraps!