Deze heerlijke ovenschotel met courgette en tomaat is de perfecte oplossing als je een veelzijdige en makkelijke maaltijd wilt maken. En met geluk, kan je de dag erna nog van de left-overs smullen. Lees hier hoe je de koolhydraatarme ovenschotel bereidt.
Deze romige ovenschotel is ideaal als je een drukke werkweek voor de boeg hebt. Wij snappen dat je na een lange werkdag moe kan zijn. Het laatste waar je dan zin in hebt, is struggelen om een lekkere en gezonde maaltijd in elkaar te zetten. Gelukkig maak je dit gerecht heel gemakkelijk en daarbij kan je er meerdere porties uithalen. Ook is de ovenschotel koolhydraatarm én vegetarisch. Ideaal dus.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 190 graden celcius.
- Vet de ovenschotel in met olijfolie.
- Snijdt de courgettes en tomaat in plakjes.
- Hak de knoflookteentjes fijn en de verse boerenkool in stukjes.
- Leg de plakjes courgette op de bodem van de schotel over elkaar heen, zodat deze helemaal bedekt is.
- Leg hier vervolgens de plakjes tomaat overheen.
- Verspreidt een aantal eetlepels crème fraiche over de plakjes groenten.
- Strooi hier vervolgens zout, peper en de stukjes knoflook overheen.
- Leg hier weer een laag courgette en daarna een laag tomaatplakjes bovenop.
- Besprenkel deze laag weer met crème fraiche en peper, zout en stukjes knoflook.
- Verspreid de overgebleven crème fraiche over de laatste laag groenten.
- Besprenkel deze vervolgens met de geraspte kaas en strooi hier de gesneden stukjes boerenkool overheen.
- Schuif de ovenschotel de oven in en bak deze voor ongeveer 25 minuten. De groenten moeten zacht zijn en de kaas goudbruin en bubbelen.
Laat de ovenschotel nog zo’n 10 minuten afkoelen, snijdt deze vervolgens in stukken en bon appetit!
Tip: veganistisch? Dan kan je een crème fraiche op soja basis gebruik en de geraspte kaas met veganistische kaas vervangen.