Wij denken dat je nooit genoeg kunt krijgen van burgers! Je hebt pas echt een goede burger op als je handen en je gezicht onder zitten, en je de ui de volgende ochtend nog een beetje ruikt. Ook deze Vegan Portobello burger is zó lekker. Hij is smaakvol, gezond en ook nog eens koolhydraatarm. Bij de portobello burger zijn de broodjes vervangen door portobello’s. Dit zijn een soort grote champignons. Als je het ons vraagt, super lekker en een top avondmaal!
Bereiding portobello burgers
- Borstel de Portobello’s voorzichtig schoon.
- Pers een knoflookteentje, mix met wat olijfolie en besmeer de Portobello’s hiermee in.
- Gebruik een tosti apparaat of een grill pan om de Portobello’s te grillen.
- Grill de Portobello’s 3 tot 4 minuten.
- Snijd de aubergine in plakken en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.
- Grill deze voor ongeveer 4 minuten per kant.
- Snijd daarna de rode ui in dunne ringen.
- Pak de aspergetips en besmeer deze licht met wat olijfolie, peper en zout.
- Deze grill je ook weer ongeveer 4 minuten per kant.
- Grill de linzenburger als laatste zo’n 2 minuten.
- Pak de gegrilde portobello’s.
- Smeer er als eerst een laagje hummus op.
- Daarna leg je er wat sla op, 3 plakken augurk en 3 plakken aubergine.
- Dan doe je er wat rode ui op, de linzenburger, weer een laagje hummus, de gegrilde aspergetips, de zongedroogde tomaatjes en als laatst de andere portobello burger.
Tip: Je kunt zelf blijven variëren met de toppings. Deze burger kan ook met een gewone burger gemaakt worden!
Een vegan burger zelf maken? Probeer dan dit recept!
Eet smakelijk!
Lees ook:
McDonald’s komt eindelijk met nieuwe McVegan burger!
Gezonde zalmburger met kappertjessaus
Veggieburger van zwarte bonen met tomatensalsa