Een lekkere burger hoeft niet per se van vlees te zijn. Dit is al vaak bewezen, je kunt erg creatief zijn met vervangende ingrediënten en alsnog super lekkere burgers bereiden. De quinoa spinazieburger is ook zo’n variant. Net als veel andere vegetarische burgers is ook deze burger supergezond en zit vol met proteïne. Het bereiden van de quinoa spinazieburgers is zo makkelijk dat je ze in een handomdraai hebt gemaakt. Daarnaast kun je er zelf ontzettend veel mee doen. Je kunt ze als mini snack op tafel zetten met wat dipsaus of je kunt ze voor het avondeten bereiden. Opties genoeg dus!
Bereiding Quinoa spinazieburgers
- Was de quinoa goed af en leg de granen in een medium sauspan samen met 500 ml water. Kook het water tot het aan het pruttelen is
- Laat de quinoa vervolgens op een lagere stand koken tot de quinoa zacht is en het water heeft opgenomen, dit duurt ongeveer 20 minuten. Geef het daarna even de tijd om af te koelen
- Pak hierna een grote kom. Doe hier de gekookte quinoa in gevolgd door de eieren, parmezaan, bosui, zout, gestoomde spinazie en de broodkruimels. Laat alles even een paar minuten zitten zodat het vocht kan worden opgenomen. Wanneer dit klaar is, zou het beslag vochtig moeten zijn maar niet te vloeibaar
- Nu is het tijd om de burgers te shapen. Je kunt ze in allerlei vormen en maten kneden. Wanneer je de quinoa spinazieburgers als hapjes wilt gebruiken is het handig om ze wat kleiner te houden. Zo is het een makkelijke snack die je snel kan pakken, net als een bitterbal. Als je ze voor het avondeten wilt gebruiken, maak je ze natuurlijk wat groter
- Giet nu wat olie in een pan. Bak de burgers eventjes totdat ze een licht bruin randje krijgen. Je kunt de oven alvast voorverwarmen op 200°C
- Plaats de burgers vervolgens op een bakplaat. Laat ze ongeveer 8 tot 10 minuten bakken, zorg er wel voor dat je ze een keer omdraait!
Eet smakelijk!