Melanzane, een gerecht wat minder bekend is dan de oh-zo-lekkere lasagne. Maar waarom? Dit gerecht is nét zo lekker maar een stuk makkelijker en veel gezonder!
We hebben allemaal van die avonden dat je gewoon zin hebt in wat lekkere comfort food. Dit gerecht is hier perfect voor. Het bestaat uit aubergine in een heerlijke kruidige tomatensaus. Doordat je het in de oven bakt wordt de mozzarella bovenop lekker knapperig en worden alle smaken van de kruiden lekker door elkaar gestoofd. Er zitten geen koolhydraten in dit gerecht, hierdoor minder calorieën! Dit gerecht dient ook goed voor de meal-preppers onder ons, je kan het namelijk goed invriezen. Het blijft daarnaast ook een paar dagen goed in de koelkast! Je zou natuurlijk wat extra pasta erbij kunnen koken, wat ook super lekker is.
Bereiding van de Melanzane
- Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 3 eetlepels olijfolie.
- Voeg de tomaat, zout en peper toe, en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Bestrijk de aubergine met olijfolie, bestrooi met zout en peper en gril in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Doe laagjes aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte parmezaan in een ovenschaal. Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
- Makkelijk he?! Smakelijk!
Lees ook:
Heerlijke glutenvrije groentelasagne
Makkelijke vegetarische vier kazen pasta
Healthy snack: Choco-pindakaas bananen bites