De Mexicaanse keuken, eentje waar wij in ieder geval gek op zijn! Wanneer ik er aan denk, wordt mijn neus al snel gevuld met veel kruiden en spicyness en zie ik gerechten in de meest vrolijke kleuren voor mij. Mais, bonen, peper en koriander; de ingrediënten die dit gerecht een Mexicaans tintje geven. Geniet van deze Mexicaanse gevulde zoete-aardappelschillen als volledig hoofdgerecht of als bijgerecht!
Bereiding gevulde zoete-aardappelschillen
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak de zoete aardappelen schoon, maar schil ze niet. Snijd ze door de helft, in de lengte en leg ze op een bakplaat
- Plaats de bakplaat in de oven en rooster ze ongeveer 60 minuten, ze zijn klaar wanneer je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Haal ze daarna uit de oven en laat ze 5-10 minuten afkoelen
- Schep dan het vruchtvlees uit de zoete aardappel en doe dit in een grote kom. Laat in een dun laagje in de schil zitten, zodat de aardappelen hun vorm behouden. Zet de schillen terug op de bakplaat en bak ze nog 10 minuten. Hierdoor worden ze lekker knapperig!
- Pak intussen de kom met het vruchtvlees en prak dit fijn. Giet de zwarte bonen en de maïskorrels af en voeg beide toe aan het vruchtvlees
- Verwijder dan het zaad van de rode peper en hak deze fijn. Snipper de lente ui en voeg deze samen met de peper toe aan de kom
- Pel de tenen knoflook. Hak de knoflook en de koriander fijn en voeg ook dit toe aan de kom
- Voeg als laatste het komijn- en paprikapoeder, het limoensap, het zout en de zwarte peper toe en meng alles grondig door elkaar
- Haal de knapperig gebakken schillen uit de oven en vul ze met het mengsel uit de kom. Zet het geheel nog 5 minuten in de oven, zorg dat het allemaal lekker knapperig wordt
- Verwijder dan de schil en de pit van de avocado en snijd deze in plakjes. Serveer de zoete-aardappelschillen met de avocado erop
Tip: Serveer met vegan mayonaise en houd wat koriander apart om er nog overheen te strooien!
Boekentip voor nog meer heerlijke vegan recepten!
In dit kookboek delen de Ierse tweelingbroers David en Stephan Flynn hun favoriete vegan recepten voor geluk. Naast meer dan 100 recepten bevagt het ook inspiratie om gelukkiger te worden. Van een gezondheidsreboot, tot meer rust in je hoofd!