Pizza!! Wie is er nou niet gek op pizza? Helaas is het niet de gezondste maaltijd die er bestaat dus eten we het maar heel af en toe. Vanaf nu kun je vaker pizza eten. Deze courgette pizza’s zijn helemaal healthy en super lekker! We hebben de bodem vervangen voor de courgette en we gebruiken onze eigengemaakte pasta saus. Met de toppings kun je zelf lekker blijven variëren! Wij gebruiken dit gerecht als een ultieme healthy snack, maar het kan ook prima als lunch of als avond maaltijd.
Bereiding mini courgette pizza’s
- Breng een pan met water aan de kook.
- Stop de tomaten in het kokende water voor ongeveer 1 minuut.
- Haal ze eruit en pel de tomaten, snijd de daarna in blokjes.
- Maak de peper schoon en snijd deze fijn (zonder zaadjes).
- Snijd de ui en knoflook fijn en maak de wortel schoon.
- Hak dan de wortel in kleine blokjes.
- Verhit een pan met olijfolie.
- Bak alle fijn gesneden groenten kort op een laag vuur in de olie.
- Voeg er dan de rode wijn aan toe en later de blokjes tomaat.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Laat het 20 minuutjes met de deksel op de pan pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette in plakken.
- Doe de plakken courgette 10 minuten in een voorverwarmde oven.
- Hak de kruiden fijn en voeg deze (na 20 minuten) toe aan de saus.
- Laat het geheel nog even 5 minuten sudderen.
- Voeg vervolgens de crème fraîche er aan toe en roer dit goed door elkaar.
Tip: Wil je de pizza’s met kaas aftoppen? Gebruik dan magere kaas om de opname van slechte vetten te verminderen!
Eet smakelijk!
Lees ook:
Super snelle homemade glutenvrije pizza
(on)gezond – Pizza margherita
Ideaal als healthy snack, deze raw amandel dadel havermout ‘bliss balls’
Smokey BBQ tempeh pizza door Chef met Lef