Voedzame mini taartjes en ook nog eens vegan. Dat klinkt de meeste van ons vast en zeker goed in de oren, toch? Op deze manier worden ’taartjes’ al een stuk gezonder. De bodem in combinatie met de pompoen is gewoon overheerlijk. Het water loopt mij al in de mond kan ik je vertellen. Hopelijk bij jou ook want hier komt het recept van de mini pumpkin pies.
Bereiding van de mini pumpkin pies
Taartbodempjes
- Neem een blender en blend hier de haver ingrediënten samen met de Medjoul dadels, plantaardige boter, water, kaneel en vanille merg in. Voeg ondertussen ook een goede snuf zout aan de blender toe. Dit heeft de bodem zeker nodig want anders kan hij iets flauw uitpakken. Dit is natuurlijk niet wat je graag ziet gebeuren.
- Door de medjoul dadels zal de bodem zoeter zijn.
- Vet de taartvormpjes in met 1 el kokosolie.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes door het deeg even goed uit te rollen.
Pompoenbeslag
- Maak de blender schoon.
- Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
- Kook de pompoen in ongeveer 8 minuten zacht.
- Stop de pompoen in de blender en voeg hier ook de ahornsiroop, 2 tl speculaaskruiden, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zeezout, 1 el gesmolten kokosolie, maizena en havermelk aan toe.
- Verdeel het mengsel over de taartvormpjes waar jij al in de vorige stappen de bodempjes voor hebt bereid.
- Schuif de taartjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 60 minuten. Houd de taartjes onderwijl goed in de gaten.
TIP voor een lekkere topping
- Zorg ervoor dat de kokosmelk goed koud is.
- Gebruik vervolgens alleen de dikkere substantie van de kokosmelk. Het is dus belangrijk dat je niet de light versie kiest. Deze is namelijk een stuk minder dik van structuur en zal de vegan slagroom slap maken.
- Onder het mixen door kan je wat vanillemerg toevoegen. Dit geeft een echt lekkere touch aan de vegan slagroom.