Wil je een snel maaltje op tafel zetten en je koolhydraat inname iets verminderen? Wat eet je dan inplaats van brood tussen de middag? Als je geen zin hebt om elke dag een salade te eten, moet je een klein beetje creatief zijn. Maak bijvoorbeeld een lekker eitje. Een omelet is zelfs makkelijk om mee te nemen als lunch of tussendoortje naar werk/school en ze zijn simpel om te bereiden. Daarnaast zijn ze ook nog eens om je vingers bij af te likken. Uiteraard kun je zelf variëren wat betreft de ingrediënten, maar als je een fan bent van champignons, is dit het ideale recept voor jou! Tijd om deze heerlijke hartige ontbijt of smeuïge lunch, eens uit te proberen.
Bereiding gezonde omelet
- Pak een koekenpan en zet deze alvast opzij.
- Pak vervolgens een beker en kluts de eieren goed. Doe hier een beetje peper (en/of zout) bij.
- Snijd de ui in stukjes en de champignons in plakjes.
- Doe wat olie in de koekenpan en verwarm dit.
- Bak eerst de ui en daarna voeg je de champignons toe.
- Doe vervolgens de spinazie erbij en wacht tot de spinazie geslonken is.
- Schenk nu het ei-mengsel erover heen en bestrooi het ei met wat kaas.
- Laat als laatste de omelet langzaam garen op laag vuur.
Eet smakelijk!
Probeer ook:
Simpel en lekker: low-carb veggie eiwit omelet!
Heerlijke omelet wraps met gerookte zalm en avocado
Koolhydraatarme spinazie omelet wrap met zalm