Wie zegt dat we alleen ons best mogen doen tijdens het diner, qua opmaak van het bord? In de avond staan we vaak uren in de keuken. Ook doen we ons uiterste best voor de opmaak van het bord. Echter, tijdens het ontbijt zijn we al snel tevreden met een enigszins Instagram-waardige foto. Volgens vele onderzoeken is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Ook zijn wij van mening dat de dag ‘goed’ beginnen, het halve werk is. Laten we onszelf eens verwennen in de ochtend, want van dit culinair opgemaakte bordje, worden wij ‘oh zo vrolijk!’. Daarnaast bevat het de eiwitten en vitamines die je de energie geven om je dag fit te starten.

Optioneel: Crème fraîche sausje

  1. Doe twee eetlepels crème fraîche in een kommetje, meng tot een glad mengsel
  2. Voeg 2 eetlepels mosterd en het snufje zout toe en meng nogmaals door elkaar
  3. Voeg 1 eetlepel water toe om het mengsel iets te verdunnen
  4. Verdeel het sausje met een lepel over twee borden, door de lepel boven op het bord te plaatsen en een lijn te trekken van ongeveer 10 centimeter

Ei met groene asperges en pistache

  1. Pak een pan om de eieren in te koken. Vul de pan voor de helft met water en breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt leg je de twee eieren op een lepel en laat je deze rustig in het water glijden. Kook 4-5 minuten voor een zachtgekookt ei en 7 minuten voor een hard gekookt ei
  2. Zet ondertussen een koekenpan op laag vuur en doe hier 1 theelepel kokosolie in. Doe na ongeveer 15 seconden de groene asperges in de pan en bak deze 3 minuten aan op laag vuur. Schud om de 30 seconden rustig door elkaar, zodat alle kanten warm en bruin worden
  3. Hak de pistachenoten met een scherp mes fijner, let op je vingers! Wanneer je ongepelde pistache noten hebt, dien je ze (natuurlijk) eerst te pellen. Ook een goede tip om noten fijner te maken is de volgende: pak een schone theedoek en vouw deze open op een vlakke ondergrond. Leg de noten in het midden van de linker helft en vouw de theedoek dicht. Gebruik een zwaar, vlak voorwerp en sla op de noten onder de handdoek. Je kunt de zijkanten van de handdoek dichtvouwen wanneer je een grote hoeveelheid kleiner wilt maken. Wanneer de noten zich verspreiden, schud je ze terug naar het midden door de open zijkanten een beetje op te tillen. Ook toe te passen voor bijvoorbeeld het kleiner maken van suikerblokjes
  4. Verdeel de groene asperges over twee borden. Probeer een stapeltje van twee lagen te maken. Pel het ei en leg deze in het midden van de stapel
  5. Schud de pistachenoten in een kommetje en verdeel over de twee borden
  6. Schaaf met bijvoorbeeld een kaasschaaf 12 dunne plakjes van de komkommer af. Rol de plakjes een beetje op en plaats zes plakjes op elk bord
  7. Verdeel ook de hüttenkäse over de twee borden. Hak de takjes dille fijn en verdeel ook deze over het gerecht
  8. Als laatste kun je naar wens het zout en paprikapoeder over het geheel heen strooien

Natuurlijk kun je dit recept ook als voorgerecht serveren of zelfs als diner. Wanneer je het serveert als hoofdgerecht raden wij aan van alle ingrediënten een dubbele portie te serveren.

Geniet van deze mooie start van je dag!

Lees ook

Het meest culinair uitziende ontbijt ooit: Ei met groene asperges en pistache

Toast met gei­ten­kaas-avo­ca­dospread en gra­pe­fruit

Het meest culinair uitziende ontbijt ooit: Ei met groene asperges en pistache

Koud-warme groentelasagne met asperges à la minute