Glutenvrije Pompoen cake, gaat jouw hart al sneller kloppen? Het pompoenseizoen is gelukkig nog niet afgelopen en dus heerlijk voor de koude en herfstachtige dagen in Januari. Kruidig en zoet, zo kunnen we deze overheerlijke cake omschrijven. Perfect voor iedereen die een glutenvrij of veganistisch dieet volgt. Smakelijke baksels in deze categorie zijn helaas vaak moeilijk te vinden. Gelukkig hoef je daar met deze overheerlijke glutenvrije pompoen cake niet bang voor te zijn. Dus, bakken maar!
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer
- Bakblik
- Ovenpapier
Zo bereid je deze Glutenvrije Pompoen cake
- Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celcius
- Dompel de ontpitte dadels voor ongeveer 10 minuten onder in warm water. Eenmaal ondergedompeld moet je ze goed laten uitlekken. Gebruik hier eventueel een theedoek voor. Vervolgens snijd je ze in kleine stukjes en bewaar ze voor de laatste stap
- Meng de appelazijn en het bakpoeder in een kom voordat je de overige droge ingrediënten toevoegt
- Wil je de cake naast glutenvrij ook vegan maken? Vervang de 4 eieren voor 1 eetlepel gemalen lijnzaad en 3 eetlepels water. Klop dit mengsel op in een kommetje en wacht geduldig op een kleverig papje
- Pak een nieuwe kom en mix alle vloeibare ingrediënten tot een gladde massa
- Voeg de droge ingrediënten bij de vloeibare ingrediënten. Mix dit wederom tot een gladde massa
- Schep de dadels door de massa
- Bekleed het cakeblik met ovenpapier
- Giet het mengsel in het cakeblik
- Plaats de cake voor ongeveer 55 minuten in het midden van de voorverwarmde oven
TIP: Om te zorgen dat het ovenpapier in het cakeblik blijft zitten, verkreukel het ovenpapier en haal het vervolgens weer uit elkaar.
Geniet ervan!