En ik kan je vertellen: deze combinatie is verschrikkelijk lekker! Wij gingen deze keer voor een pasta, maar eigenlijk kun je zalm, granaatappel, champignons en sesamzaadjes ook gebruiken voor op een salade. De granaatappel maakt het ontzettend fris en daarbij zijn de gezondheidsvoordelen van de granaatappel oneindig.

Bereiding pasta met zalm, granaatappel, champignons en sesamzaadjes

  1. Breng een pan met water aan de kook en doe hierin een snufje zout en een theelepel kokosolie. Wacht dus tot het water kookt en bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking
  2. Snijd intussen de zalmfilet in kleine stukjes, snijd de champignons en haal de pitjes uit de granaatappel
  3. Hoe pel je een granaatappel? Snijd de granaatappel in vieren en haal de pitjes er met je hand uit
  4. Pak een koekenpan of een braadpan en verwarm hierin 1 theelepel kokosolie. Voeg allereerst de gesneden champignons toe en pers het teentje knoflook uit boven de pan. Bak dit voor ongeveer 3 minuten
  5. Voeg dan de zalmfilet stukjes toe, bak deze voor 4 minuten en roer met regelmaat door
  6. Snijd de bladselderij en de peterselie erg klein en voeg ook deze toe aan de pan
  7. Bak nog 2 minuten mee en voeg dan de vegan room toe
  8. Pers een halve limoen uit boven de pan en gebruik de andere helft om vier partjes te snijden. Aan het einde leg je op elk bord een partje limoen, zo kan jouw gezelschap zelf beslissen of ze de limoen nog willen uitknijpen boven de pasta
  9. Is de saus klaar en de pasta nog niet? Zet de saus dan op het laagste vuur
  10. Is de saus klaar en de pasta ook? Giet de pasta af en verdeel deze over de borden
  11. Verdeel ook de saus over de borden en verdeel de rucola, sesamzaadjes en de granaatappelpitjes over de saus
  12. Leg als laatste dus een partje limoen op elk bord

Tip: De ingrediënten zalm, granaatappel, champignons en sesamzaadjes kun je ook gebruiken voor bij een salade. Gebruik enkel deze vier ingrediënten, bak de zalm en champignons even aan in een pan met een beetje kokosolie. Pak vier borden en verdeel ongeveer 500 gram gemengde sla over de borden. Bak de champignons voor 6 minuten, voeg na 2 minuten de zalm toe en bak mee. Roer met regelmaat door de pan. Verdeel de champignons en de zalm over de borden en strooi de sesamzaadjes en de granaatappelpitjes ook over de sla. Naar wens dressing toevoegen en op smaak brengen met een snufje peper en zout.

Lees ook

Pasta met zalm, granaatappel, champignons en sesamzaadjes

Gezonde pestosaus gemaakt van courgette

Pasta met zalm, granaatappel, champignons en sesamzaadjes

Arrabiata: verse pittige tomaten pastasaus