De pita pizza is een simpele variant op onze favoriete treat! Je kunt ze net als een pizza bodem, met van alles beleggen. Dit keer hebben we een heerlijke topping van pompoen puree, zwarte bonen, limoen yoghurt en avocado. Klinkt dat niet heerlijk? We verklappen je alvast; dat is het ook! Je kunt het alleen weten als je het probeert dus bij deze dagen we je uit deze heerlijke pita pizza thuis te maken en je te laten verrassen door de smaak combinatie. Enjoy!
Bereiding pita pizza
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer de fles pompoen helften in met olijfolie en plaats ze met het vruchtvlees naar beneden, op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Rooster tot de pompoen zacht is voelt wanneer je er met een vork in prikt (duurt ongeveer 45 minuten)
- Leg opzij en laat het een beetje afkoelen.
- Pureer de pompoen vervolgens samen met de komijn, chili poeder, zout en ahorn siroop.
- plaats nu de pita broodjes in de oven e verwarm ze 10 minuten (tot de randen goudbruin kleuren)
- Leg de pita broodjes opzij.
- Pak een kom en mix de zwarte bonen met het de helft van de limoensap, een theelepel olijfolie en een snufje zout.
- Mix in een andere kom de yoghurt en de rest van de limoensap en een snufje zout.
- Voeg eventueel wat water toe zodat de yoghurt saus wat dunner wordt en je deze kunt sprenkelen.
- Smeer nu op elke pita de pompoen spread en top met een grote lepel zwarte bonen en wat plakjes avocado.
- Besprenkel met de limoen yoghurt en garneer met de gehakte koriander en geroosterde pompoen zaden.
- Eet!
Note: Liever vegan of lactose vrij eten? Vervang de magere yoghurt dan door soya- of kokosyoghurt!
Probeer ook:
Heerlijke & healthy grilled groente quesadilla’s
Taco’s met krokante bloemkoolroosjes en avocado crème