Bloemkool pizza? Wij hadden er in eerste instantie ook zo onze bedenkingen bij. Maar al een (hele) lange tijd blijkt het een grote hit en daarom konden wij niet achterblijven met uittesten. We hadden de semi-bodems al geproefd (de bodems die half bloemkool half gewoon waren) en die waren goed te doen, dus dat gaf ons hoop voor de test. En ja hoor, na wat gepruts in de keuken was de pizza meer dan geslaagd. En het is niet eens moeilijk om te maken! Je kunt de bloemkool met de hand raspen, maar met keukenmachine of blender hebt de bodem zo klaar. Daarnaast is de bodem veel(!) gezonder en ook nog eens heel lekker, dus nu is het jou beurt om uit te testen!
Trek in iets anders? Check ook deze vegetarische recepten!
Bereiding bloemkool pizza
- verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes en was deze.
- Rasp vervolgens de roosjes met een handrasp of doe de bloemkool in de keukenmachine/blender en maal tot fijne kruimels.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kruimels erover.
- Schuif de kruimels in de oven. Bak 25 minuten, roer af en toe even door met een vork. (dit kan ook 5 minuten in de magnetron, maar daar zijn wij persoonlijk niet zo’n fan van)
- Haal de kruimels vervolgens uit de oven, laat een kwartier afkoelen.
- Doe de kruimels hierna in een schone theedoek en knijp zo hard je kan zoveel mogelijk vocht eruit boven de wastafel.
- Doe de bloemkoolpulp in een kom met het ei, de kaas, een snuf peper en zout en meng goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel vervolgens egaal over de bakplaat met een spatel (in de vorm van een pizza)
- Doe de bodem weer in de oven en bak 15 a 20 minuten. De bodem moet nu een beetje goudbruin worden.
- Haal uit de oven, beleg met tomatensaus en alle groenten, kruiden en kaas en bestrijk de randjes met olie.
- Leg de pizza weer in oven voor 20 minuten.
Pizza party time!