Deze rijkelijk gevulde salade ban bulgur is perfect als feestelijke lunch of lichte zomerse maaltijd. Bulgur is zeer eiwitrijk voedsel, waardoor je er lekker veel energie van krijgt en lang vol zit. Samen met wortel, pastinaak en bietjes haal je uit dit recept ook nog eens een hoop vitamines.Ook niet onbelangrijk: dit recept is naast voedzaam en gezond ook nog eens super lekker! Lees snel verder voor de bereidingswijze.
Bereidingswijze Bulgur salade
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een ovenrooster met bakpapier.
- Schil de pastinaak en snijd hem in korte reepjes, doe het zelfde met de wortelen. Leg deze vervolgens op het ovenrooster en sprenkel er olijfolie over. Maak af met wat zout en peper en rooster 18-20 minuten in de oven.
- Breng ondertussen een pannetje water aan de kook, voeg hier de bulgur aan toe en kook het 6-8 minuten.
- Besprenkel de geroosterde wortel en pastinaak met honing en chili vlokken, roer het door elkaar zodat alles goed bedekt is en rooster het nog eens 10 minuten in de oven. Tot het mooi goud bruin van kleur is.
- Doe vervolgens de bulgur in een grote kom en roer er de geroosterde groentes door heen. Voeg de citroensap en de peterselie toe en roer goed door de kom. Snijd de bietjes in kleine stukjes en doe als laatst de bietjes en de geitenkaas over de bulgur salade.
- Serveer met warm flatbread.
- Eet smakelijk!
Ook proberen: waldorfsalade met appel en walnoten of deze salade met zoete aardappel, spinazie en tomaat!