Had jij nu met een cocktail in je hand in de Thaise zon moeten zitten? Dan zul je flink balen dat dat dit jaar helaas niet doorgaat. En vooral dat heerlijke eten uit de Thaise keuken zal een gemis zijn. Maar gelukkig kunnen we die ook hierheen halen. Met deze frisse knapperige Thaise salade voelt het toch nog een beetje als vakantie.


Bereidingswijze Thaise salade

  1. Snijd de komkommer, paprika, wortel, selderij en lente-ui in dunne repen. De cherrytomaatjes snijd je in partjes van vier.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, dus: de sojasaus, koolzaadolie, sinaasappelsap, chilivlokken en het limoensap en -rasp.
  3. Wanneer de dressing klaar is schenk je deze over de salade en hussel je alles goed door elkaar. Zet de salade nu even in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken voor je het serveert.
  4. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Gebruik een pan en wat olie om de Pulled Oats in te bakken. Hierna voeg je deze toe aan je salade.
  6. Serveer je zelfgemaakte Thaise salade met de gekookte basmatirijst. Om het helemaal af te maken garneer je het frisse zomergerecht met sesamzaadjes en noten.

Om er helemaal een groentegerecht van te maken zou je ook kunnen kiezen voor bloemkoolrijst. Hoe je dit zelf maakt lees je hier.

Lees ook

Recept: frisse knapperige Thaise salade

Recept: koolhydraatarme fish taco bowl met bloemkoolrijst

Recept: frisse knapperige Thaise salade

Recept: frisse knapperige Thaise salade