Liefhebbers van Ottolenghi en de Israelische keuken zullen dit gerecht wel eens voor bij hebben zien komen. Geroosterde aubergine met yoghurt en granaatappel is favoriet van velen en staat in menig restaurant op de kaart. Gelukkig hoef je er niet voor naar een restaurant en ook hoef je er geen kookboek voor aan te schaffen. Je kan het super makkelijk zelf thuis maken. Lees snel verder voor het recept!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines verticaal zodat je dunne plakjes krijgt.
- Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en besprenkel met oljifolie en wat zout en peper. Besprenkel vervolgens met de tijm en doe ze ongeveer 40 minuten in de oven.
- Pers de knoflook uit en roer deze door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met wat zout en peper en doe er een flinke scheut olijfolie bij. Roer dit goed door elkaar.
- Serveer de geroosterde aubergine zodra ze klaar zijn op een mooie schaal. Pers hier de citroen over uit en bedek met de Griekse yoghurt, de granaatappelpitjes en wat verse munt.
- Eet smakelijk!
Dol op aubergine? Probeer dan ook eens deze Baba Ganoush (aubergine dip)