Heb je doordeweeks weinig tijd om een maaltijd te koken en kom je daarom steeds weer bij dezelfde recepten uit? Dit is een origineel en snel recept met groene thee noodles en zalm. Laat iedereen versteld staan van jouw keukenkunsten zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Het staat binnen 30 minuten op tafel en is makkelijk te maken. Kom uit die recepten-sleur en probeer dit lekkere gerecht!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bak de gember, de sjalot en het citroengras voor 6 tot 8 minuten in de pinda olie. Gebruik van het citroengras alleen het witte deel!
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de zalm op. Meng de honing, olijfolie en chilipasta in een kom en wrijf de zalm hiermee in.
- Rooster 12 tot 15 minuten in de oven.
- Haal de zalm uit de oven en laat voor 5 minuten rusten.
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met warm water.
- Pak het mengsel van de gember, sjalot en citroengras er weer bij en voeg hier het limoensap, de suiker, de vissaus en de chilivlokken aan toe. Roer dit goed door.
- Meng de noodles door de olie die je bij de vorige stap hebt afgemaakt verdeel over de borden.
- Verdeel de zalm over de borden en garneer met sesamzaadjes. Wil je vandaar een extra mooi bord op tafel zetten? Haal dan zwarte sesamzaadjes in huis en om de presenatie van dit recept nog spectaculairder te maken.
Zin in zalm gekregen door dit lekkere recept? Dit gerecht met zalm, courgette en sesamzaadjes is ook een origineel en snel recept of probeer deze originele flammkuchen met asperges en zalm.