Yes eindelijk, de lente staat weer voor de deur. Wij kunnen niet wachten we van de eerste zonnestralen kunnen gaan genieten deze lente, en brengen het zonnetje daarom in huis met dit heerlijke lenteachtige recept voor Pad Thai. Dit originele Thaise recept kent vele variaties en is altijd een hit. Deze variant dit vol groente, je maakt zelf een heerlijke saus en in een halfuur klaar, wat wil je nog meer?

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de saus door alle ingrediënten bij elkaar te voegen in een blender. Mix tot het een gladde saus is en zet dan apart.

2. Snij alle groenten en breng een pan water aan de kook voor de noodles.

3. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de edamame en de asperges voor 6 minuten mee. Zorg ervoor dat de asperges niet meer keihard zijn maar kook ze ook niet tot ze helemaal slap zijn.

4. Wok de noodles en de groenten een paar minuten en mix alles goed door elkaar. Voeg tot slot je saus toe en zorg dat deze goed verdeeld is.

5. Dien op met verse koriander, sesamzaadjes en cashewnoten eroverheen en een schijfje limoen ernaast. Voeg eventueel nog extra sojasaus toe naar smaak.

Wij zijn helemaal weg van de Aziatische keuken. Jij ook? Check hier hoe je zelf vegan sushi kunt maken of blijf bij de noodles en probeer dit recept met sobanoodles.