Ondanks het feit dat we veel bezig zijn met gezond, vegan en koolhydraatarm eten, hebben we soms gewon zin in een bordje comfort food. Als we zo’n dag hebben is een heerlijke klassieke spaghetti met gehaktballen een van de recepten die we het allerliefst eten. Vooral deze next level lekkere Italiaanse klassieker doet het bij ons heel erg goed! Dus wil jij ook een avondje ontspannen en krijg je misschien wat eters over de vloer? Maak je gasten en je zelf dan blij met deze heerlijke spaghetti met gehaktballen in tomatensaus. Lees snel verder voor het recept!


In dit recept wordt gehakt gebruikt, wil je toch liever helemaal vegetarisch eten? Gebruik dan vegetarisch gehakt, of maak deze heerlijke vegan gehaktballen in marinara saus

*Let op: De gehaktballen in dit gerecht moeten even in de koelkast rusten. Maak het minstens 2 uur, of een dag van te voren.

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een grote kom. Breng op smaak met wat zout, meng het goed door elkaar en laat 30 minuten rusten. Doe ondertussen het brood in een kommetje met de melk en laat dit weken.
  2. Doe na 30 minuten/1 uur de geweekte brood bij het gehakt en voeg de rest van alle ingrediënten voor de gehaktballen toe behalve de mozzarella. Breng op smaak met lekker veel peper en meng het gehakt met het brood goed door elkaar met je handen.
  3. Verdeel het gehakt nu in 18 kleine balletjes. Maak de balletjes plat met je handen en vul elk balletje met een stukje mozzarella. Maak er vervolgens weer een gehaktbal van. Laat de gehaktballen minstens 1 uur in de koelkast staan.
  4. Verwarm 3 el olijfolie in een grote pan. Bak de gehaktballen in delen tot dat ze aan alle kanten bruin zijn. Zet de gehaktballen vervolgens apart op een bord.
  5. Doe nu de rest van de olie in de pan en fruit hier de knoflook in (1 minuut). Voeg de tomatenblokjes toe, de kruiden en laat dit ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur bakken.
  6. Doe vervolgens de gehaktballen voorzichtig in de saus, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat dit samen nog ongeveer 20 minuten pruttelen.
  7. Kook de spaghetti volgens de instructies. Verdeel de spaghetti vervolgens over de borden en bedek met de gehaktballen in tomatensaus.
  8. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere Italiaanse comfort food maaltijden?  Probeer dan ook eens de Geroosterde feta pasta met tomaatjes