Zondag en een temperatuur van zo’n 30 graden, dat vraagt om een barbecue. En hoewel het natuurlijk draait om wat er op de barbecue gaat, eten we onszelf toch vaak vol met stokbrood met kruidenboter. Dat blijft toch het lekkerste van barbecuen. En met deze drie kruidenbotervariaties breng jij ook dit nog naar een hoger niveau. 


Bereidingswijze stokbrood met verrassende kruidenbotervariaties

  1. Laat de Flora Plant gezouten op kamertemperatuur komen. Volg hierna de onderstaande stappen.
  2. Klassieke kruidenboter: hak de krulpeterselie en bieslook fijn in een keukenmachine. Vervolgens voeg je citroensap en knoflook toe en mix je het nog eens kort voordat je de Flora Plant gezouten toevoegt. Mix het tot alle ingrediënten zijn gemengd en er een gladde boter ontstaat. Breng nog op smaak met peper.
  3. Pesto kruidenboter: hak de pijnboompitten fijn in een keukenmachine. Vervolgens voeg je Parmezaanse kaas, basilicum, citroensap en knoflook toe. Mix het tot er een gladde pesto ontstaat. Hierna voeg je de Flora Plant gezouten toe en mix tot er een mooie boter ontstaat. Breng eventueel op smaak met peper.
  4. Zongedroogde tomaten kruidenboter: hak de zongedroogde tomaatjes fijn in de keukenmachine. Vervolgens voeg je de oregano, knoflook en citroensap toe en mix je het weer tot een glad geheel. Hierna doe je de Flora Plant gezouten erbij en mix je het weer tot een boter. Ook dit breng je weer op smaak met peper.
  5. Bak het brood af in een voorverwarmde oven. Snijd het vervolgens in grove stukken en serveer het stokbrood met de kruidenbotervariaties.

Enjoy!

Lees ook

Recept: stokbrood met drie verrassende kruidenbotervariaties

Recept: zo maak je zelf verse truffelmayonaise

Recept: stokbrood met drie verrassende kruidenbotervariaties

Recept: vegetarische borrelplank met bitterballen en gegrilde druiven

Recept: stokbrood met drie verrassende kruidenbotervariaties

HOMEMADE - Heerlijke (en gezonde) Italiaanse bruchetta's pomodori