Bij Freshhh zijn we dol op alles uit de Japanse keuken. Naast al het lekkers dat Japan te bieden heeft, zijn we ook dol op de Mexicaanse keuken. Nu komen twee van onze favoriete landen samen in dit heerlijke recept. Deze sushi burrito’s zijn precies waar wij dol op zijn! In dit recept is de sushi bereid met heerlijke tonijn, maar mocht je dit liever niet eten, vervang de tonijn dan door tofu of experimenteer met andere vegetarische ingrediënten! Lees snel verder voor de bereidingswijze van deze heerlijke sushi burrito’s!


  1. Doe de sushirijst in een kom. Giet hier vervolgens koud water over heen en spoel de rijst af om het zetmeel te verwijderen. Giet het water af en spoel het weer opnieuw af totdat je al het zetmeel verwijdert hebt.
  2. Doe de rijst vervolgens in een klein pannetje met een laag van 2.5 cm water. Dek de pan af met een passende deksel. Laat dit 10 minuten pruttelen, haal vervolgens van het vuur en laat de pan (met deksel) nog eens 15 minuten stomen. Roer er de rijst wijn azijn door heen en laat afkoelen.
  3. Doe de komkommer en wortel in een kommetje met de soja en laat het marineren.
  4. Rol nu een sushi mat uit en leg er een nori vel op, met de glimmende kant naar beneden. Verspreid over het nori vel een kwart van de rijst, laat 1 cm ruimte vrij vanaf de bovenkant van het vel.
  5. Mix de wasabi met de gember en het limoensap.
  6. Verdeel vervolgens de avocado, komkommer, wortel en tonijn over het vel. Maak af met het wasabi mengsel en een beetje koriander. Bevochtig de bovenkant van het nori vel met een beetje water en vouw het naar binnen. Gebruik nu de sushi mat om de sushi burrito’s te rollen. Pak de burrito’s in met wat folie, snijd door de helft en serveer.
  7. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer japanse recepten?  Probeer eens deze spicey tomato sushi roll of de Japanse sushi sandwich met wasabi mayonaise.