In Nederland krijgen wij er steeds meer Amerikaanse fastfood ketens bij. Tot nu toen zijn veel hiervan best ongezond, maar er zitten ook genoeg healthy restaurants bij. Chipotle is een van deze gezondere opties. Deze Mexicaanse grill specialiseert zich vooral in het maken van taco’s en burrito’s. Vooral voor vegans en vegetariërs is er genoeg om uit te kiezen op het menu. Nu denk je vast: ‘leuk, maar wat hebben wij in Nederland hieraan?’ Nou, veel van die gerechten kun je super gemakkelijk zelf maken! De burrito bowl is een van de populairste items op het menu van Chipotle, en dit is niet gek! De velen ingrediënten in deze bowl passen heel goed bij elkaar en smaken zelfs beter.

  • Als je verse mais gebruikt, verwarm de oven dan voor op 200°C. Bak vervolgens de mais voor ongeveer 20 minuten. Wanneer de mais uit de oven is en afgekoeld, kun je de mais van de kolf snijden (Als je mais uit een blikje gebruikt, kun je deze stap overslaan!)
  • Kook de rijst volgens instructies terwijl de maiskolf aan het bakken is
  • Wanneer de rijst nog 10 minuten aan de kook is, kun je beginnen met het koken van de groenten. Voeg de olie, pepers, paprika en ui samen. Roer het 5 minuten door en voeg daarna de kruiden toe. Kook het nog een extra 5 minuten na het toevoegen van de kruiden. Als de mix aan de pan blijft plakken, kun je er wat meer olie of wat water toevoegen
  • Mix de rijst samen met de koriander, limoensap en schil. Voeg ook een klein beetje zout toe. Roer goed door tot de ingrediënten goed gemengd zijn
  • Bij het serveren, verdeel je eerst de rijst tussen 4 kommen. Leg de groenten er dan bovenop, gevolgd door de zwarte bonen. Strooi er vervolgens de mais overheen en voeg eventueel de andere toppings toe (kaas, guacamole, crème fraîche, pico de gayo)

Zie ook

Overheerlijke Burrito bowl: geïnspireerd door Chipotle

Gezonde burrito bowl met gerookte tempeh

Overheerlijke Burrito bowl: geïnspireerd door Chipotle

Koolhydraatarme wraps (tortilla's) maak je gewoon thuis!