Deze onweerstaanbare tagliatelle met paddenstoelen, salieboter en geroosterde hazelnoten is de perfecte maaltijd. Het is gemaakt met paddenstoelen gebakken in salieboter en wordt afgemaakt met geroosterde hazelnoten. Het water loopt ons al in de mond! Lees snel verder voor het recept.


Bereidingswijze tagliatelle met paddenstoelen en salieboter

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de hazelnoten in een pannetje (ongeveer 10-12 minuten).
  3. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin de tagliatelle al dente. Bewaar 120 ml van het pasta water om later te gerbuiken.
  4. Zet vervolgens een pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Zodra de boter smelt en bruin wordt kun je de salie toevoegen. Bak de salieblaadjes ongeveer 30 seconden per kant en haal ze dan uit de pan. Besprenkel de salieblaadjes met zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Voeg nu de paddenstoelen toe aan de pan en bak deze 4 tot 5 minuten. Breng op smaak met geperste knoflook, zout en peper en bak nog een minuut.
  6. Verlaag het vuur en voeg de tagliatelle toe aan de pan, samen met het apart gehouden pasta water. Voeg er ook de citroensap en de parmezaan aan toe.
  7. Roer het geheel goed door elkaar en verdeel de pasta over de borden.
  8. Maak de tagliatelle met paddenstoelen en salieboter af met de salieblaadjes en de geroosterde hazelnoten.
  9. Eet smakelijk!

Nog zo’n heerlijk recept met tagliatelle, geroosterde tomaatjes en burrata.