Ondanks dat asperges seizoensgroenten zijn, kunnen ze het hele jaar door gegeten worden. Extra lekker zijn ze in combinatie met een gepocheerd eitje en Parmezaanse kaas. Voeg een sneetje brood en avocado toe en je hebt jezelf een volwaardige lunch. Zie hier het recept voor een gepocheerd ei met groene asperges en parmezaanse kaas.


Met dit recept til je jouw lunch met ei naar een hoger niveau. Wie denkt dat een gepocheerd ei maken moeilijk is, think again. Ondanks dat ze er fancy uitzien en heerlijk smaken, zijn gepocheerde eieren binnen een handomdraai gemaakt.

Bereidingswijze gepocheerd ei met asperges

  1. Zet een bakpan op het middelhoog vuur en verwarm hier olijfolie in. Snijd alvast de onderkant van elke asperge eraf. Als de pan heet is, kan je de asperges hierin leggen. Bak de asperges zo’n 5 minuten gaar.
  2. Ondertussen kan je het sneetje speltbrood roosteren en de avocado opensnijden en deze in een apart kommetje prakken, zodat je een zachte substantie hebt. Smeer dit op het sneetje brood.
  3. Garneer de asperges met zout, peper en knoflookpoeder.
  4. Pak een steelpan en vul deze met water. Kook dit water op middelhoog vuur, zodra het water kookt kan je de pan op een lager vuur zetten.
  5. Breek het ei in een apart kommetje. Roer vervolgens met een grote ronde spatel zodat het water een kant op draait. Gooi vervolgens het ei (zonder schil dus) in de steelpan. Roer zachtjes mee met de spatel, zodat het ei in een circulerende beweging door de pan ‘zwemt.’ Voor een zachtgekookt eitje kan je het ei drie minuten koken, als je het liever wat harder wilt vijf minuten. Het eiwit moet zacht en ‘flowy’ zijn.
  6. Haal met de ronde spatel het ei uit de pan en leg deze op het brood met de asperges. Herhaal dit met het andere ei.
  7. Leg de asperges op de sneetjes brood met avocado en doe hier de gepocheerde eitjes op. Strooi er wat parmezaanse kaas over en je luxe broodje is klaar!

Tip: je kunt ook de asperges op een bord leggen met de gepocheerde eieren er boven, met de sneetjes brood met avocado ernaast.

Zie ook

Recept: gepocheerd ei met groene asperges en parmezaanse kaas

Lekker ontbijtje, gebakken ei met avocado en tomaat

Recept: gepocheerd ei met groene asperges en parmezaanse kaas

Recept: gepocheerd ei met groene asperges en parmezaanse kaas