Plantaardig eten is met dit zomerse weer heerlijk. Het leukste is dan ook om lekker buiten te genieten van je avondmaaltijd. En om het buiten eten nog wat feestelijker te maken hebben we een heerlijk recept voor je van een plaattaart met asperges en bieslook-sojayoghurtsaus.


Bereidingswijze plaattaart met asperges

  1. Meng de gist met de suiker en het zout in een ruime kom en voeg het lauwwarme water en de helft van de olijfolie toe aan het mengsel. Voeg langzaam aan de bloem toe en roer het geheel door elkaar tot het roeren te zwaar wordt en ga dan over tot kneden. Kneed het deeg voor zo’n 10 minuten totdat je een soepel samenhangend deeg hebt.
  2. Maak een bal van het deeg en leg deze in een kom, giet hier de overgebleven olijfolie over en dek af met een iets vochtige theedoek. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg 1,5 uur rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  4. Schil en snijd de knolselderij en aardappels met behulp van een kaasschaaf of mandoline in flinterdunne plakjes. Snijd de harde onderkant van de groene en witte asperges en halveer deze in de lengte.
  5. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de sojayoghurt in een kom. Breng vervolgens nog op smaak met zout en peper.
  6. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en leg het uitgerolde deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Verdeel het yoghurt-bieslookmengsel over de pizzabodem en leg hier dakpansgewijs om en om de plakjes knolselderij en aardappel over. Verdeel vervolgens ook de asperges over de pizza.
  8. Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.
  9. Haal de plaattaart met asperges uit de oven en snijd in stukken.

Tijd om te smullen!

Lees ook

Recept: plaattaart met asperges en bieslook-sojayoghurtsaus

Recept: witte aspergesalade met krieltjes

Recept: plaattaart met asperges en bieslook-sojayoghurtsaus

Recept: flammkuchen met witte asperges en zalm

Recept: plaattaart met asperges en bieslook-sojayoghurtsaus

Tosti met courgette, asperge en geitenkaas