Brrr… De dagen zijn niet alleen kort en donker, het weer wordt ook kouder. We hebben weer zin in heerlijke winterse gerechten. Dan denken we niet meteen aan Grieks eten. Eerder aan een Griekse salade voor in de zomer. Ondanks dat dit warme land de winter doorkomt zonder de 0 graden te bereiken, hebben ze behalve frisse salades ook genoeg winterse maaltijden. Probeer eens deze winterse runderstoofschotel Stifado. Wij krijgen het al warm bij de gedachte aan Griekenland…
Bereidingswijze Winterse runderstoofschotel Stifado:
- Doe een beetje olijfolie in een diepe pan en bak het vlees hierin.
- Als het vlees bruingebakken is haal je deze lappen eruit.
- Doe vervolgens de uitjes in diezelfde pan en zet voor zo’n 10 minuten om laag vuur. Vervolgens doe je het vlees er ook weer in.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes, maak de knoflook fijn en doe dit samen met de overige ingrediënten ook in de pan. Alleen de feta bewaar je nog even.
- Doe vervolgens een deksel op de pan en laat nu zo’n 2½ uur laag opstaan.
- Strooi tot slot ook de feta er overheen en geniet van je heerlijke Griekse runderstoofschotel Stifado.